آموزش php گام به گام از مقدماتی تا پیشرفته - PHP - انجمن گروه امنیتی امپراطور رفتن به مطلب

Emperor Cyber Security


گروه امنیتی امپراطور
با بیش از 15سال سابقه در ضمینه طراحی و امنیت سایت و سرور با نام درخشان گروه امنیتی امپراطور
با بهترین کیفیت و بالاترین سطح امنیت
بیشتر بدانید
News Ticker
  • News ticker sample
  • News ticker sample

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

MR.F@RDIN

آموزش php گام به گام از مقدماتی تا پیشرفته

پست های پیشنهاد شده

آموزش </> PHP

سری آموزش زبان PHP (پی اچ پی) به شما کمک می کند تا مقدمات این زبان را به ساده ترین شکل ممکن یاد بگیرید.

زبان PHP چیست؟

PHP یک زبان اسکریپتی است که جهت پیاده سازی سمت سرور (Backend) وب سایت ها و وب اپلیکیشن ها استفاده می شود. PHP مخفف عبارت PHP: Hypertext Preprocessor می باشد. همچنین این زبان به عنوان یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی متن باز (Open Source) شناخته می شود. بنابراین دسترسی به آن رایگان است.

از این زبان استفاده های فراوانی در سطح وب شده است بگونه ای که سایت های بزرگی مانند فیس بوک، وردپرس، جوملا و … همگی با این زبان پیاده سازی شده اند.

از طرفی زبان پی اچ پی به دلیل محبوبیت بسیار بالایی که دارد، فریم ورک های فراوانی را همچون لاراول، کیک پی اچ پی، زند و … را در اختیار کاربران قرار داده است.

پیش نیازهای یادگیری زبان PHP چیست؟

زبان پی اچ پی پیش نیاز خاصی ندارد و شما می توانید از ابتدا آن را یاد بگیرید اما برای زیباتر شدن ظاهر خروجی ها معمولا ترکیبی از زبان HTML و CSS ضروری است.

منظور از یک فایل PHP چیست؟

یک فایل پی اچ پی می تواند شامل کدهایی از زبان های HTML و CSS و Javascript و PHP باشد. کدهای پی اچ پی سمت سرور پردازش می شوند و سپس نتیجه خروجی آن در یک فایل HTML خام در اختیار کاربر یا مرورگر قرار می گیرد.

تمام فایل های پی اچ پی با پسوند php. ذخیره می شوند.

زبان پی اچ پی چه کارهایی انجام می دهد؟

  1.  پی اچ پی می تواند صفحات داینامیک (پویا) تولید کند
  2. پی اچ پی می تواند یک فایل را در سرور باز کند یا بخواند، روی آن اطلاعات بریزد، آن را حذف کند یا ببندد.
  3. پی اچ پی می تواند اطلاعات داده ای را از فرم ها دریافت و جمع آوری کند.
  4. پی اچ پی می تواند کوکی (Cookie) ها را در مرورگر کاربر ذخیره کند و یا آنها را فراخوانی نماید.
  5. پی اچ پی می تواند با یک پایگاه داده (مثلا Mysql) ارتباط برقرار کرده و عملیات بروزرسانی، افزودن و حذف داده در پایگاه داده را انجام دهد.
  6. پی اچ پی می تواند برای کنترل سطح دسترسی کاربران استفاده شود.
  7. پی اچ پی داده ها را رمزگذاری کرده و سپس به خروجی ارسال می کند.

چرا باید از زبان پی اچ پی استفاده کنم؟

  • پی اچ پی روی پلتفرمهای مختلف مانند ویندوز، لینوکس، مکینتاش، یونیکس و … اجرا می شود.
  • پی اچ پی با اکثر وب سرویسهای امروزی اعم از Apache یا IIS و Nginx و Lightspeed همخوانی کامل دارد.
  • پی اچ پی رنج وسیعی از دیتابیس ها را پشتیبانی می کند
  • پی اچ پی رایگان است و به راحتی می توان آن را از سایت PHP.net دریافت کرد.
  • پی اچ پی بسیار آسان است و یادگیری آن می تواند موقعیت شغلی بسیار مناسبی در جامعه ایران بوجود بیاورد.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

سلام و عرض ادب خدمت تمام دوستان و همراهان گرامی امپراطور، در این سری از دوره آموزشی قصد داریم شما را با تمام تکنیک های مهم و کاربردی زبان برنامه نویسی PHP‌ (نسخه ۷) به صورت مقدماتی تا پیشرفته آشنا کنیم. قطعا شما این نیاز را درون خود حس کرده اید که به سمت یک زبان قدرتمند سمت سرور بروید و آن را به صورت کامل فرا بگیرید. بنابراین به مقدمات آموزش PHP می پردازیم.

در این آموزش ها شما با سه کامپوننت یا جزء اساسی طراحی وب، یعنی PHP‌ و MySQL و Apache‌ رو به رو خواهید شد و هر آنچه برای یادگیری این زبان لازم باشد در اختیارتان قرار می گیرد. با سری آموزش PHP 7 به زبان فارسی به همراه MySQL و Apache‌ دنیای برنامه نویسی خود را متحول کنید.

هدف ما از این آموزش اغراق نیست، خودتان در جریان هستید که وب سرویس Apache، پایگاه داده MySQL و زبان برنامه نویسی PHP بسیار گسترده است و اگر بخواهیم به تک تک مفاهیم آن بپردازیم شاید ۱۰۰ ها فصل کم باشد. اما همیشه باید متناسب با نیاز خودتان قدم بردارید و البته ما در این سری آموزشی سعی داریم تا حد قابل قبولی مفاهیم را به صورت کامل به همراه ارائه مثال های کاربردی پوشش دهیم. هر جا که لازم باشد به منابع معتبر لینک می دهیم تا محدودیتی برای دانش شما بوجود نیاورده باشیم.

پیش نیازهای آموزش PHP

فرض ما بر این است که تمام کاربرانی که قصد دارند سری آموزش PHP و MySQL‌ و Apache را شروع کنند با HTML‌ و CSS آشنایی مختصری دارند.

چرا آموزش PHP ؟

زبان برنامه نویسی PHP به عنوان یکی از انعطاف پذیر ترین و سریع ترین زبان های برنامه نویسی در سطح وب و اینترنت معرفی شده است. با یک مثال دلیل چرایی استفاده از این زبان را مطرح می کنیم.

فرض کنید شما به یک نمایشگاه ماشین می روید و می خواهید ماشینی را خریداری کنید، در حالت اول مجبور هستید در بین تمام ماشین هایی که در نمایشگاه به صورت استاتیک (ثابت) قرار داده شده اند یکی را انتخاب کرده و خریداری کنید. ولی حالا در نظر بگیرید که در این نمایشگاه امکاناتی در اختیار شما قرار می گیرد که می توانید یک ماشین را انتخاب کرده و سپس تمام اجزاء آن را متناسب با آن چیزی که دوست دارید تغییر دهید و سپس آن را خریداری نمایید. این دقیقا تفاوت بین صفحات استاتیک و داینامیک در سطح وب است.

وقتی کاربر اینترنتی وارد یک سایت می شود، اگر تمام مطالب آن سایت تنها قالب HTML و CSS باشد هیچ حق انتخابی ندارد زیرا نمیتواند بین مطالب جستجو کند، نظر بدهد، محصول خاصی را جهت خرید انتخاب کند و … . ولی اگر این سایت داینامیک یا پویا باشد کاربر به راحتی با آن در تعامل خواهد بود.

AMP چیست؟

در ابتدای سری آموزش PHP لازم است که شما را با واژه AMP‌ آشنا کنیم. این واژه مخفف کلمات Apache MySQL PHP‌ است و به ترکیب این سه با یکدیگر AMP گفته می شود. و اما هر یک از این سه کامپوننت یا جزء اصلی چه کاربردی دارند؟

PHP: به عنوان یک پردازنده سریع و انعطاف پذیر درخواست های کاربران را پاسخ داده و صفحات پویا ایجاد می کند.

MySQL: در حالت کلی پایگاه داده MySQL مانند یک گاو صندوق عمل کرده و اطلاعات محرمانه و داده های مورد نیاز کاربران را درون خود ذخیره می کند.

Apache: یک وب سرویس ارائه دهنده ی خدمات به کاربران است که درخواست های کاربران را دریافت کرده و پس از انجام یک سری عملیات، آنها را به زبان PHP‌ ارسال و در نهایت پاسخ دریافتی از زبان PHP را به کاربر نمایش می دهد. در واقع یک پیشخدمت است که وظیفه ی دریافت دستور غذا و تحویل آن به آشپزخانه و در نهایت ارائه ی غذای آماده شده به مشتری را بر عهده دارد.

نصب و تنظیمات

برای نصب AMP راه های متفاوتی وجود دارد. اما ساده ترین راه آن استفاده از نرم افزارها یا پکیج هایی آماده است که هر سه جزء اصلی PHP‌ و MySQL و Apache‌ را درون خود دارند. نام این نرم افزارها Xampp‌ و Wamp نام دارد. آموزش های موجود در این سری بر اساس سیستم عامل ویندوز می باشد و اگر دوستان سیستم عامل مکینتاش یا لینوکس دارند کافیست نسخه های Xampp و Wamp را متناسب با سیستم عامل خود نصب کنند.

این نرم افزارها محیطی کاملا یکپارچه را برای برنامه نویسی به زبان PHP فراهم می کنند. برای شروع کار با آنها ابتدا هر یک را از طریق لینک های زیر دریافت نمایید. ما آموزش های خود را بر اساس نرم افزار Xampp ارائه می دهیم.

پس از دریافت نرم افزار Xampp آن را روی یکی از درایوهای سیستم عامل خود نصب کنید. بعد از اتمام فرآیند نصب در واقع PHP‌ ورژن ۷ به همراه MySQL 5.x و Apache روی سیستم عامل شما قابل ارائه است و اگر تمام فرآیند را درست انجام داده باشید با صفحه زیر روبه رو می شوید:

آموزش PHP با Xampp

در این تصویر همانطور که ملاحظه می کنید گزینه هایی به نام Apache‌ و MySQL‌ وجود دارد که با کلیک روی دکمه ی Start‌ به وضعیت فعال تغییر حالت می دهند. در این وضعیت نرم افزار شما آماده ی کدنویسی به زبان PHP است.

IDE چیست و چه ویرایشگری برای آموزش PHP مناسب است؟

IDE مخفف عبارت Integrated Development Environment و به معنای محیط مدیریت یکپارچه کدها یا ویرایشگر است.

پس از نصب Xampp نوبت به انتخاب یک IDE (ویرایشگر یکپارچه) برای کدنویسی به زبان PHP است. قدرتمندترین IDE حال حاضر دنیا در زبان برنامه نویسی PHP، ویرایشگر PHP Storm محصول کمپانی Jetbarin است. این ویرایشگر قابلیت های بسیار زیادی داشته و به شما کمک می کند تا برنامه نویسی به زبان PHP در ساده ترین شکل ممکن صورت پذیرد.

این نرم افزار را می توانید با جستجو در گوگل دانلود کرده و در سیستم عامل خود نصب کنید. البته ادیتورهای دیگر مانند Nodepad ++ و Atom یا Sublimtext هم می توانید استفاده نمایید ولی PHP Storm در برابر این ویرایشگرها یک جادوگر به تمام معناست!

آموزش PHP با ویراشگر PHP Storm

خب دوستان عزیز تا اینجا کار شما توانستید شرایط مناسب جهت یادگیری و آموزش زبان برنامه نویسی PHP را برای خود فراهم کنید. فصل بعدی به مفاهیم اولیه و بنیادی این زبان می پردازیم.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

دوستان عزیز در فصل گذشته نرم افزارهای Xampp‌ و PHPStorm‌ را روی سیستم عامل خود نصب کردید و شک ندارم مشتاقانه به دنبال یادگیری این زبان قدرتمند هستید. در این فصل به آموزش اصول پایه زبان PHP و ساختار نوشتاری آن می پردازیم از طرفی سعی می کنیم تا انتهای فصل آموزش ها را به گونه ای ارائه دهیم که اولین وب سایت خود را در ابعاد آزمایشی تولید کنید.

ساختار و سینتکس زبان PHP

همه شما عزیزان کم و بیش با زبان HTML کار کرده اید و می دانید وقتیکه یک فایل با پسوند html ایجاد می شود بدین معناست که آن فایل قرار است اطلاعات استاتیک را به کاربر نمایش دهد.

در زبان برنامه نویسی PHP فایل ها با پسوند .php ذخیره می شوند.

یعنی شما به سرور و وب سرویس خود اطلاع می دهید که این فایل برای پردازش نوشته شده است. اما نکته جالب اینجاست که شما می توانید درون یک فایل با پسوند php علاوه بر کدهای PHP از کدهای HTML‌ نیز استفاده کنید. وقتی وب سرویس چنین فایل ترکیبی را فراخوانی می کند، ابتدا کدهای PHP را خوانده و سپس نتیجه حاصل را درون کدهای HTML نمایش می دهد.

یکی از نکات جالب دیگر این است که اگرچه کدهای PHP را می توان به صورت مشترک با کدهای HTML ادغام کرد ولی هنگامیکه صفحه با پسوند php در مرورگر نمایش داده می شود، هیچگونه کد PHP ای در سورس (منبع) صفحه قابل رویت نیست و هنگامیکه کاربری روی صفحه شما View Page Source بزند هیچ چیزی بجز یک سری تگ های HTML نمی بیند! از این رو زبان برنامه نویسی PHP با مخفی کردن کدها امنیت وب سایت را بالا می برد.

اولین چیزی که همیشه باید به یاد داشته باشید ساختار اجرایی یک زبان است. در زبان برنامه نویسی PHP اولین دستوری که نوشته می شود عبارت های زیر هستند:

 
 
 
 
<?php ?>

<?php

?>
 

به عبارت دیگر هر جا این دو دستور را ملاحظه کردید یعنی قرار است در بین آنها یک سری کد یا دستور به زبان PHP نوشته شود.

فضاهای خالی در زبان برنامه نویسی PHP پردازش نمی شوند یعنی اگر شما ده بار دکمه ی Enter را بفشارید و سپس برنامه ی خود را اجرا کنید فضاهای خالی اصلا مورد پردازش قرار نمی گیرند. به عبارت دیگر کدهای شما برای سرور مثل یک خط مستقیم بدون در نظر گرفتن فاصله ها، است. اما در برنامه نویسی هرچقدر تمیز تر کد بزنید چشم های شما راحت تر بوده و نرم افزارتان سریع تر توسعه پیدا می کند. به مثال زیر توجه کنید:

 
 
 
 
<?php //بررسی سطح دسترسی کاربر if ($_POST['fname'] == 'روکسو') { echo '<p> سلام' . $_POST['fname'] . '</p>'; } else { echo '<p> شما ثبت نام نکرده اید لطفا ابتدا ثبت نام نمایید. </p>'; } ?>
<?php
//بررسی سطح دسترسی کاربر
if ($_POST['fname'] == 'امپراطور') {
echo '<p> سلام' . $_POST['fname'] . '</p>';
} else {
echo '<p> شما ثبت نام نکرده اید لطفا ابتدا ثبت نام نمایید. </p>';
}
?>
 

و کد با خوانایی بهتر

 
 
 
 
<?php //بررسی سطح دسترسی کاربران if ($_POST['fname'] == 'روکسو') { echo '<p>'; echo 'سلام'; echo $_POST['fname']; echo '</p>'; } else { echo '<p>';; echo 'شما ثبت نام نکرده اید لطفا ابتدا ثبت نام نمایید.'; echo '</p>'; } ?>
 
<?php
//بررسی سطح دسترسی کاربران
if ($_POST['fname'] == 'امپراطور')
{
echo '<p>';
echo 'سلام';
echo $_POST['fname'];
echo '</p>';
}
else
{
echo '<p>';;
echo 'شما ثبت نام نکرده اید لطفا ابتدا ثبت نام نمایید.';
echo '</p>';
}
?>

هر دو مثال فوق در مدت زمان یکسان پردازش می شوند و خروجی برابری دارند ولی آنچه مهم است خوانایی کدهاست که در نمونه ی دوم به راحتی می توانید کدها را تحلیل کنید.

از کار انداختن بخشی از کدها در زبان PHP

البته قبل از ورود به بخش بعدی باید توضیح دهم که تمام دستورهایی که در زبان برنامه نویسی مورد استفاده قرار نمی گیرند و یا توضیحاتی که قرار است درون کدها نوشته شود ولی پردازش نشوند، با علامت // برای توضیح یک خطی و علامت های /*  */ برای توضیحات چند خطی احاطه می شوند. به مثال زیر توجه کنید:

 
 
 
 
<?php // این یک توضیح به صورت یک خطی می باشد که به اصطلاح کامنت شده است echo 'single line comment' /* در بین این دو علامت می توان ده ها خط توضیح نوشت مثلا برای خط اول این توضیح را مینویسم برای خط دوم درباره آموزش فارسی پی اچ پی می نویسم */ echo 'multiple line comment' ?>
<?php
// این یک توضیح به صورت یک خطی می باشد که به اصطلاح کامنت شده است
echo 'single line comment'

/*
در بین این دو علامت می توان ده ها خط توضیح نوشت
مثلا برای خط اول این توضیح را مینویسم
برای خط دوم درباره آموزش فارسی پی اچ پی می نویسم
*/
echo 'multiple line comment'
?>
 

بنابراین همیشه به هماهنگی کدها، توضیحات مکرر برای هر تابع یا متغییر به صورت کامنت و درنظر گرفتن شماره خطوط برای کدها توجه کنید زیرا بعدها که با مفاهیم عیب یابی (خطایابی) یا Debugging‌ آشنا شوید اهمیت این موضوع را متوجه خواهید شد.

اولین برنامه خودتان را ایجاد کنید

توضیحات کافیه! برای اجرای اولین برنامه خودتان از دستور echo استفاده کنید. این دستور یکی از رایج ترین توابع PHP بوده و مقدار یا مقادیری را در خروجی به کاربر نمایش می دهد. بنابراین وظیفه ی دستور echo نمایش مقادیر مشخص در خروجی مرورگر است.

خب حالا برای امتحان کردن این دستور ابتدا به مسیر c:/xampp/htdocs رفته و یک پوشه به نام دلخواه php ایجاد نمایید. سپس ویرایشگر Phpstorm را باز کرده و روی گزینه Open کلیک کنید. در نهایت مسیر پوشه را c:/xampp/htdocs/php بگذارید و با کلیک کردن روی پوشه در سمت چپ ویرایشگر گزینه new->php file را انتخاب کنید.

با اینکار یک فایل با نام دلخواه شما ایجاد می شود. نام این فایل را هر آنچه دوست دارید بگذارید و سپس دستورهای زیر را درون آن قرار دهید (به بیانی دیگر وارد پوشه php‌ شوید و یک فایل با نام myfile.php‌ ایجاد کنید):

 
 
 
 
<html> <head> <title>Roxo Learning PHP</title> </head> <body> <?php echo 'به آکادمی آنلاین روکسو خوش آمدید' ?> </body> </html>
 
<html>
<head>
<title>Emperor Learning PHP</title>
</head>
<body>
<?php echo 'به آکادمی آنلاین امپراطور خوش آمدید' ?>
</body>
</html>

 

سپس فایل را ذخیره کرده و در مرورگر خود آدرس http://localhost/php/myfile.php را وارد کنید. چقدر جالب شما با خروجی ای رو به رو خواهید شد که عبارت «به آکادمی آنلاین روکسو خوش آمدید» را نمایش می دهد. حال اگر روی مرورگر خود راست کلیک کرده و گزینه View Source را انتخاب کنید متوجه خواهید شد که هیچ کد PHP ای در خروجی مرورگر شما وجود ندارد.

ادغام زبان برنامه نویسی PHP و HTML

بسیار عالی تا به اینجا اولین برنامه خود را تولید کردید. حالا می خواهیم در ادامه به شما عزیزان آموزش دهیم که چگونه کدهای HTML را با کدهای PHP ادغام کنید تا ظاهری زیباتر داشته باشید.

برای اینکار کافیه درون تگ های PHP و تابع echo‌ از تگ های html استفاده کنید. به مثال زیر توجه کنید:

 
 
 
 
<html> <head> <title>Roxo Learning PHP</title> </head> <body> <?php echo '<h1>به آکادمی آنلاین روکسو خوش آمدید</h1>' ?> </body> </html>
<html>
<head>
<title>Emperor Learning PHP</title>
</head>
<body>
<?php echo '<h1>به آکادمی آنلاین روکسو خوش آمدید</h1>' ?>
</body>
</html>
 

و اگر چنانچه بنا به دلایلی بخواهید از استایل های CSS درون PHP‌ استفاده نمایید باید به جای یک کوتیشین (علامت ‘ ) از دو کوتیشن (علامت ” ) استفاده کنید. این علامت با فشردن حرف «ک» صفحه کلید در زبان فارسی به همراه دکمه ی Shift (در حالتی که زبان صفحه کلید شما EN باشد) ایجاد می شود. به مثال زیر توجه کنید:

 
 
 
 
<html> <head> <title>Roxo Learning PHP</title> </head> <body> <?php echo "<h1 style='color: red'>به آکادمی آنلاین روکسو خوش آمدید</h1>" ?> </body> </html>
 
<html>
<head>
<title>Emperor Learning PHP</title>
</head>
<body>
<?php echo "<h1 style='color: red'>به آکادمی آنلاین امپراطورخوش آمدید</h1>" ?>
</body>
</html>

خب به دنیای برنامه نویسی PHP خوش آمدید. تا به اینجای کار شما توانستید اولین برنامه ی PHP ای خودتان را بنویسید. در جلسات بعدی به ادامه مفاهیم و ساختارهای کنترلی و شرطی در این زبان قدرتمند می پردازیم. با ما همراه باشید.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • کاربران آنلاین در این صفحه   0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.

×
×
  • اضافه کردن...